четвер, 3 травня 2018 р.

Картинки по запросу профілактика захворювання на кір
В Україні підвищується рівень захворюваності на кір.  Головна причина спалахів – низьке охоплення щепленнями дитячого населення країни проти кору. Зазвичай на кір хворіють один раз. Повторні випадки трапляються вкрай рідко. Заразитися може будь-яка людина, що не має імунітету.
 Кір - це висококонтагіозне (надзвичайно заразне) гостре вірусне захворювання з повітряно-краплинним шляхом передачі. Джерелом інфекції є хвора на кір людина з моменту появи перших ознак хвороби до п'ятого дня від початку висипань. В основному кором хворіють не щеплені діти, що відвідують дитячі заклади.
 Підлітки й дорослі, що раніше не хворіли кором, та не отримали вакцину проти нього, також залишаються надзвичайно сприйнятливими до цієї інфекції.
 Симптоми кору: висока температура, нежить, кашель, висип. Часто ускладнюється пневмонією та може викликати ураження головного мозку.
 Вірус кору послаблює імунітет і знижує здатність організму боротися з іншими хворобами.  При перших симптомах, негайно звертайтеся до лікаря.

Немає коментарів:

Дописати коментар