четвер, 12 січня 2017 р.




 Із дерева роду зростає пагіння
  І лине до сонця, до світла.
Зустрічай, Україно,
 нове  покоління,
 Що, ніби веселка розквітло!

Клас наш зветься «Супер – діти»
Вміємо вчитися й радіти,
Любим подорожувати,
Мріяти і святкувати
.




Кожен учень в нас талант
Є співак і музикант, 
Є спортсмени, є гравці, є і інші фахівці.









День Собо́рності— свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.
Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року.
Свято встановлено в Україні «…враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республікидля утворення єдиної (соборної) української держави…» згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99[1].
У цей день прийнято також згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 р. - прийняття IV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР.
Деякий час, з 30 грудня 2011 року, указом на той час Президента України Віктора Януковича День соборності на офіційному рівні було скасовано і натомість встановлено «День Соборності та Свободи України»[2][3]. Однак 13 листопада 2014 року указом Президента України Порошенка свято було відновлено.
  20 січня 2017 року учні школи мали змогу зустрітись з акторами Полтавської обласної
філармонії, які підготували концертну програму, присвячену Дню Соборності України.
Програму представляли: лауреат Всеукраїнського конкурсу читців ім. Т.Г.Шевченка
Наталія Іванченко за участю володаря ГРАН-ПРІ Міжнародного фестивалю-конкурсу
тріо бандуристок «Вишиванка». Художній керівник – Юлія Хниченко, а також солістів –
вокалістів  Валерія Соколика та Олени Білоконь.

















  Будьте обережними, не наражайтеся на небезпеку!
Зима, звичайно, чудова пора року, проте насолоджуватися її красотами іноді заважають дороги та тротуари, що перетворюються у морозну погоду у суцільну ковзанку. Тому варто поговорити про те, як вести себе під час ожеледиці, щоб не потрапити до травмпункту.
Щоб зменшити ризик травм в ожеледицю дотримуйтесь таких порад:
  • Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, ступайте на всю підошву. 

* Руки повинні бути не зайняті торбами. 

* При порушенні рівноваги швидко присядьте, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.

* Падайте в ожеледицю з мінімальним збитком для свого здоров’я. Відразу присядьте, щоб знизити висоту. У момент падіння стисніться, напружте м’язи, а доторкнувшись до землі, обов`язково перекотіться - удар, спрямований на вас, розтягнеться і втратить свою силу при обертанні. 
* Не тримайте руки в кишенях - це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш важких травм, особливо переломів. 
* Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони вкриті льодом. Окрім того, вони можуть бути погано закріплені, що додає травмувань. 
* Не прогулюйтеся з самого краю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких шляхах особливо. 
* Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в ожеледицю. Пам`ятайте, що в ожеледицю значно збільшується гальмівний шлях машини, і падіння перед автомобілем, який рухається, призводить, як мінімум до каліцтв, а, можливо, й до загибелі. 
* Не виходьте без потреби на вулицю, якщо ви слабкі та неспритні. Зачекайте, поки не приберуть сніг і не розкидають пісок на обмерзлий тротуар.
* Якщо ви впали і через деякий час відчули біль у голові, нудоту, біль у суглобах, якщо утворилися пухлини, терміново зверніться до травмпункту, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками.
Взимку дуже велику небезпеку являють собою бурульки
Статистика свідчить, що найбільшу небезпеку бурульки становлять у період танення льоду та снігу: в таку погоду різко зростає кількість травм, отриманих під час падіння крижаних брил. Тому по можливості тримайтеся подалі від будинків - ближче до середини тротуару.

Подбайте про свою небезпеку, виходячи з дому у “слизькі” дні! Виконання цих простих рекомендацій допоможе вам уникнути травм та ушкоджень під час ожеледиці.

Немає коментарів:

Дописати коментар